Groen licht voor de samenwerking ‘Kwalificeren in de Logistiek’

Vrachtwagen met goederen voor Oekraine
Vrachtwagen met goederen voor Oekraine
Foto: Provincie Flevoland

Het ROC Flevoland heeft groen licht gekregen voor de start van de samenwerking ‘Kwalificeren in de Logistiek’. Dit is goed nieuws voor de logistieke hotspots Almere, Lelystad en Zeewolde. De samenwerking komt voort uit de aanzienlijke groei van de logistieke sector in de regio. Men verwacht dat de komende 5 jaar zo’n 6.000 vacatures zullen ontstaan en ondertussen is er al een tekort aan personeel.

Samenwerking met onderwijs en lokale bedrijven
Het project, gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland, richt zich op het werven en opleiden van logistiek personeel.

ROC van Flevoland werkt hierbij samen met lokale bedrijven en onderwijsinstellingen zoals Porteum en Eduvier. Het doel is om leerlingen te enthousiasmeren voor de logistieke sector en de instroom in logistieke opleidingen te vergroten.

Praktijkgerichte opleiding
Samen met lokale bedrijven gaat ROC Flevoland de studenten praktijkgericht opleiden. Tevens krijgt huidig personeel de kans om zich verder te kwalificeren. Volgens de deelnemende bedrijven is het een waardevolle oplossing.

De bedrijven zien de bedrijven als een waardevolle oplossing voor het personeelstekort. Tevens aan de behoefte aan geschoold personeel. Volgens de bedrijven is het van toegevoegde waarde van opleiden om op die manier medewerkers te binden.

Deelnemende bedrijven
Op dit moment is er ruimte voor bedrijven om deel te nemen aan het project. Bedrijven die interesse hebben in het project, kunnen zich melden bij Marlies Hiemstra. Aanmelden kan via mail [email protected] .

Bedrijven en partners die reeds deelnemen aan dit project zijn: All4Trade, Almere City Jobs, ASF Fisher, BBL Black Box Logistics, Bestseller, BOL, Burger Support, Giant Europe, Heijnen Systems, Jysk, Lineage, Monta Lelystad, PostNL BV, Recruit a Student, Viggo Schiphol, Woonsquare en Werkbedrijf Lelystad.

(Bron: Provincie Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen