Lelystads burgemeester promoot Hollandse Nieuwe

Burgemeester Mieke Baltus
Burgemeester Mieke Baltus
Foto: Gemeente Lelystad

Op vrijdag 21 juni a.s., de langste dag, staat de Bataviawerf aan de Bataviaboulevard in Lelystad in het teken van wat in het Vaderlandse visserijverleden ‘Vlaggetjesdag’ heette. Traditiegetrouw wordt tijdens deze dag de komst van de welbekende Hollandse Nieuwe gevierd.

Na een ziekteperiode is Mieke Baltus als burgemeester van Lelystad gelukkig weer volop aan de slag. Zij werd op 24 juni 2021 als ’burgermoeder’ geïnstalleerd en volgde in die functie Ina Adema op die werd benoemd tot Commissaris van de Koning in Noord-Brabant. Mieke Baltus, van CDA huize, was eerder burgemeester van Uitgeest en Heemskerk.

Lelystadse Haring Party
“Het opzetten van een eigen Lelystadse Haring Party is een prachtig initiatief dat wij als gemeenteraad en college van harte ondersteunen. Ik hou van de mentaliteit van aanpakken, de handen uit de mouwen steken.

Om door middel van dit puur Hollandse zeebanket een goed doel te ondersteunen, maakt het initiatief dubbel waardevol. Voor onze stad is het een toevoeging aan de vele  aantrekkelijke evenementen die veelal door enthousiaste vrijwilligers worden opgezet.

Ik kan me nog goed herinneren dat we in mijn jongere jaren ‘Vlaggetjesdag’ vierden in vissershavens langs de Noordzeekust en op Urk. Dat is in vele steden en dorpen vervangen door nu al bijna traditionele haring party’s.

Dan mag onze stad daarbij niet achterblijven. Dat onze lokale serviceclubs de handen daarvoor ineen slaan, waardeer ik zeer. De uitnodiging om tijdens dat komende haringfestijn de eerste maatjes van dit seizoen te mogen presenteren aan de gasten heb ik met veel plezier aanvaard.

Ja, u leest het goed, presenteren, want zelf ben ik niet echt een haringliefhebber. Maar er is tijdens die komende haringparty nog veel meer lekkers om van te genieten en daar verheug ik me op”, aldus de burgemeester in haar reactie op de uitnodiging.

(Bron: Persbericht Haring Party Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen