Wild Romance in Corneel

The Wild Romance
The Wild Romance
Foto: Corneel

Op vrijdag 14 juni is de band Wild Romance in de poptempel Corneel te horen. Natuurlijk is de Wild Romance bekend geworden als zogenaamde ‘begeleidingsband’ van Herman Brood. Maar schrik niet, het is een absolute topband en ze zijn ‘terug’, hoewel velen zullen zeggen dat de band nooit weg is geweest.

Band schrijft geschiedenis
De band Wild Romance – of wel The Wild Romance of His Wild Romance – is altijd de begeleidingsband van Herman Brood geweest. De band is in 1976 in Groningen opgericht, waarbij de naam een link is naar een regel uit een song van jazz- en blueszanger Mose Allison.

In 1977 kwam gitarist / vocalist Dany Lademacher bij de band, wat het begin werd van Herman Brood & His Wild Romance. De band groeide uit tot een van de succesvolste bands in de Nederlandse rockscene.

Naast het feit dat Dany Lademacher de guitar en vocals voor zijn rekening nam, was hij ook medeschrijver van grote hits, onder meer ‘Never the clever’ en ‘Saturday Night’. Stuk voor stuk waren het hits die hoog stonden op de charts.

Klinkt als
Eenmaal ben ik Herman Brood tegengekomen op het station Eindhoven met zijn gitaar. Hij liep een beetje bedeesd rond en leek me verlegen. De band Wild Romance zal in Corneel nummers brengen van het meest iconische en spraakmakende album ‘SHPRITSZ!’

De nummers worden natuurlijk door Wild Romance live gebracht, net als meerdere Herman Brood hits en hedendaagse hits. Het optreden is een feest van herkenning met herinneringen maar zeker met emoties.

Harten die sneller gaan kloppen
Vele muziekliefhebbers krijgen snel kloppende harten als ze de muziek van Wild Romance horen of alleen de naam van de band al. De band is altijd een live band geweest, die bijna overal aanwezig was. En men kan weer genieten.

Natuurlijk weten we nog van de sprong van het Hilton op 11 juli 2001 en toen het stiller werd op het gebied van de ruwe rock ‘n’ roll. Maar het is meer stilte voor de storm geweest. Danny Lademacher en David Hollestelle hebben het stokje weer opgepakt.

Laat het duidelijk zijn: Wild Romance is niet weggeweest, alleen er wordt bij de naam meer aan de periode van eind 70 jaren, begin jaren 80  gedacht, de glorietijd, waarin Herman Brood en His Wild Romance uitgroeiden tot echte rockstars.

Maar de muziek is er nog steeds, nummers als ‘Saturday Night’, ‘Never Be Clever’, ‘Rock & Roll Junkie’, ‘Dope Sucks’. De tijd had een bepaalde naam meegekregen, de periode van Sex, Drugs en Rock ‘n’ Roll en de muziek is in Corneel weer te horen vanaf 20.30 uur. Tickets zijn te bestellen via de site van Corneel.

(Bronnen: Corneel, Wild Romance, Nieuwsbrief Corneel)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen