Antwoord op vragen over nieuwe hoogspanningsverbinding op vrijdag 19 april

Corridors onderzoeksalternatieven en zoekgebieden hoogspanningsstations
Corridors onderzoeksalternatieven en zoekgebieden hoogspanningsstations
Foto: Gemeente Lelystad

Tussen Diemen, Lelystad en Ens zal een nieuwe hoogspanningsverbinding komen. Indien er mensen zijn die zitten met vragen over dit project, dan kunnen ze deze beantwoord krijgen op vrijdag 19 april. De medewerkers van TenneT zullen tussen 11.00 en 17.00 uur in het Stadhuis van Lelystad alle vragen proberen te beantwoorden.

Onderzoek hoogspanningsverbinding
Op dit moment wordt door netbeheerder TenneT en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een onderzoek uitgevoerd naar de beste route voor de nieuwe verbinding. Op het kaartje zijn gekleurde gebieden aangegeven waar het onderzoek wordt uitgevoerd.

Tevens doen de netbeheerder en het ministerie onderzoek naar de uitbreiding of nieuwbouw van hoogspanningsstations. Deze zijn tevens op het kaartje aangegeven. Op de site van TenneT kan men verder inzoomen op het kaartje.

Hoogspanningsverbindingsdagen
In totaal zijn er 10 hoogspanningsverbindingsdagen van TenneT waar men vragen kan stellen over het project, de onderzoeksalternatieven, de onderzoeken en het verdere proces. Men kan gewoon binnenlopen.

TenneT is op vrijdag 19 april aanwezig in het Stadhuis van Lelystad tussen 11.00 en 17.00 uur. Men hier gewoon binnenlopen en vragen stellen. Hiervoor is het niet nodig om zich aan te melden. Op de site van TenneT kan men de andere dagen vinden.

Meer informatie
De gemelde hoogspanningsverbindingsdagen zijn geen officiƫle stap in de procedure. Daarom is het ook niet mogelijk om op die dagen een zienswijze in te dienen. Mocht men vragen hebben, maar niet langs kunnen komen, kan men de vragen op een andere manier stellen.

Onder meer kan dit via de projectatlas of via een mail naar [email protected] . Meer informatie is te vinden op de site van TenneT. Tevens kan men zich aanmelden voor de projectnieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

(Bronnen: Gemeente Lelystad, TenneT)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen