Kennis maken met techniek en technologie in Week van de Technologie

Week van de Technologie 2024
Week van de Technologie 2024
Foto: Provincie Flevoland

De gemeente Noordoostpolder organiseert van 8 tot en met 12 april de eerste Week van de Technologie. Tijdens dit event kan de jeugd ontdekken hoe gaaf techniek en technologie is. De jongeren zullen dit doen door te zien, doen én ervaren en zowel in als buiten de klas. Hiervoor zijn zo’n 500 basisschoolleerlingen die meedoen. Het geheel wordt mogelijk gemaakt door vele technische bedrijven uit de regio. De bedrijven verzorgen een gastles in de klas en openen de bedrijfsdeuren voor een rondleiding.

Toekomstperspectief bieden door techniek
De aangeboden activiteiten zijn zeer belangrijk te noemen, daar er een grote vraag is naar technische medewerkers. Als er geen technische talenten zijn, komen er ook geen innovaties of economische vooruitgang.

Volgens de provincie zijn de toekomstperspectieven voor jongeren in de techniek meer dan goed te noemen. Het initiatief van de Week van de Technologie wordt gesteund door Chris Jansen, gedeputeerde van de provincie Flevoland.

De gedeputeerde heeft aangegeven dat de jeugd van Flevoland de toekomst voor de provincie is. Mogelijk worden (verborgen) talenten aangewakkerd door de jeugd nu kennis te laten maken met de veelzijdigheid van techniek en technologie.

Week van de Technologie
Door de jongeren kennis te laten maken met techniek en technologie wordt gehoopt op blijvende vernieuwing en innovaties in de toekomst. De Week van de Technologie is een initiatief van een aantal samenwerkende partners.

Zo werken aan deze week onder meer het Innovatiecluster Noordoostpolder en de gemeente Noordoostpolder mee. Tevens wordt de Week mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland, Stichting OOM, Sterk Techniekonderwijs Noordelijk Flevoland.

Een van de bedrijven die de deuren openzet is Koop van der Wal. Dit is een internationaal opererend bedrijf op het gebied van agrarische techniek, zoals de in- en verkoop van tractoren, machines en onderdelen.

Tevens is er een werkplaats voor reparatie en worden onderdelen van schade tractoren en machines gedemonteerd. Hiervoor zijn goed geschoolde medewerkers nodig. Daarom is het van groot belang dat de jeugd enthousiast raakt voor de agrarische techniek en dat meer jongeren kiezen voor een opleiding en baan in deze sector.

(Bronnen: Provincie Flevoland, Ontdek Technologie)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen