Theatervereniging JTL geschrokken van energieafrekening

Flevolandse Theatervereniging JTL
Flevolandse Theatervereniging JTL
Foto: Flevolandse Theatervereniging JTL

In 1988 werd de Flevolandse Theatervereniging JTL opgericht als Jeugd Theatergroep Lelystad. Tien jaar later werden de naam en ook de statuten gewijzigd, omdat er een jongerenafdeling én een volwassenenafdeling kwamen. JTL is inclusief, laagdrempelig en altijd bereid te kijken wat wél kan.

Vanaf 6 tot en met volwassenen
JTL is er voor iedereen vanaf 6 jaar tot en met volwassenen op het gebied van theater, film, acteren en dans. De organisatie is in 2021 uitgeroepen tot Cultuurclub van het Jaar van de provincie Flevoland. Daarnaast heeft ze een Europese erkenning ontvangen.

In de verschillende media en op verschillende sites worden de namen Flevolandse Theatervereniging JTL en Cultuurhuis JTL en (Jeugd) theatervereniging JTL door elkaar gebruikt. Hier wordt de naam Flevolandse Theatervereniging JTL gebruikt.

Hoge energieafrekening
De Theatervereniging JTL heeft over 2023 een afrekening voor energie ontvangen voor het gebouw Kamp 28 – 49 (een vroeger schoolgebouw). Volgens de afrekening moet er 7.000 euro bijbetaald worden, naast het feit dat de maandelijkse rekening met 600 euro verhoogd wordt.

Dit alles is te veel voor de vereniging en daarom heeft ze een brief aan de gemeenteraad gestuurd met het verzoek om mee te denken over een oplossing. De vereniging is flink geschrokken van de afrekening.

JTL heeft bij haar energieleverancier gevraagd waarom de rekening zo hoog is. Deze heeft gemeld dat mogelijk de vloerverwarming een reden zou kunnen zijn. Echter, de voornaamste reden is de gestegen energieprijs.

Bij de vereniging is het verbruik van stroom en gas niet echt toegenomen. Maar er moet wel gezocht worden naar een oplossing. Mocht deze niet gevonden worden, dan zal JTL de stekker aan het eind van het jaar er uit moeten trekken. Dit is niet prettig voor de vereniging die al 35 jaar bestaat, maar zeker ook niet voor de inwoners van de stad.

(Bronnen: JTL Theater, De Kubus Lelystad, Radio Lelystad, Theater Posa)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen