Frasers Property Industrial koopt ontwikkelingsproject van ruim 36.000m² in Lelystad

De strategisch gelegen nieuwbouwontwikkeling van Frasers Property Industrial in Lelystad
De strategisch gelegen nieuwbouwontwikkeling van Frasers Property Industrial in Lelystad
Foto: Frasers Property Industrial

Frasers Property Industrial heeft een strategisch gelegen nieuwbouwontwikkeling in Lelystad gekocht van Amazone Real Estate. In januari 2024 gaat de bouw van het nieuwe distributiecentrum ter grootte van 36.402 m² onder de leiding van bouwbedrijf Goldbeck Nederland B.V. van start. Het object is gelegen in de nabijheid van Amsterdam, de A6 snelweg en de Flevokust Barge Terminal. Deze strategische ligging maakt het ontwikkelingsproject aantrekkelijk voor bedrijven die op zoek zijn naar makkelijke toegang tot de rest van Nederland en goede verbindingen met het Verenigd Koninkrijk en Centraal- en Noord-Europa.

Twee units
Het nieuwe logistieke gebouw zal bestaan uit twee units en is ontworpen in samenwerking met het toonaangevende architectenbureau Convexarchitecten. Unit A omvat een magazijn van 15.532 m², een mezzanine van 1.389 m² en een kantoor van 1.304 m². Unit B bestaat uit een magazijn van 15.656 m² met een mezzanine van 1.217 m² en een kantoor van 1.304 m².

De 290 parkeerplaatsen voor auto’s en 16 parkeerplaatsen voor vrachtwagens worden gelijkmatig verdeeld over de twee units. Beide units zijn voorzien van super vlakke vloeren en een vloerbelasting tot 60 kN/m², hiermee is het magazijn geschikt om geautomatiseerde opslagsystemen te ondersteunen en voor de opslag van zware materialen.

Verder wordt er ook rekening gehouden met het welzijn van de werknemers, zo is er een dakterras en zijn er verschillende buitenrecreatiemogelijkheden waaronder een BBQ-faciliteit.

Duurzaam
Voor deze ontwikkeling in Lelystad streeft Frasers Property Industrial naar een BREEAM Excellent-certificering. Het gebouw zal beschikken over PV-zonnepanelen, slimme meters, grijs watergebruik en een VRF-verwarmingssysteem om een efficiënt gebruik van hulpbronnen te garanderen. Andere duurzaamheidskenmerken zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto’s en groenvoorzieningen die de biodiversiteit ondersteunen.

Alexander Heubes, Managing Director Europe bij Frasers Property Industrial, licht toe: “We zijn erg verheugd met ons nieuwe ontwikkelingsproject in Lelystad. De aankoop sluit aan bij onze strategie om onze Nederlandse portefeuille te vergroten in uitstekend gelegen locaties. We kijken ernaar uit om samen met Goldbeck Nederland B.V. te starten met de bouw van dit hoogwaardige logistieke gebouw waarvoor we streven naar een ‘BREEAM Excellent’-certificering.”

Vincent Vierwind, Managing Director bij Goldbeck Nederland, vult aan: “We zien ernaar uit om voor de vierde keer samen met Frasers Property Industrial aan een innovatief en duurzaam ontwerp te werken. De bouw begint in januari en we streven ernaar het gebouw in oktober 2024 op te leveren.”  De transactie met Amazone Real Estate werd tot stand gebracht door 1530 Real Estate.

(Bron: Persbericht CFF Communications namens Frasers Property Industrial)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen