FAC is BoerenNatuur Flevoland geworden

Foto: Pixabay

Het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC)  – in 2015 gestart – is verantwoordelijk voor de uitvoering van het agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) in Flevoland. Juni dit jaar is de naam van FAC veranderd in BoerenNatuur Flevoland. De organisatie is de toonaangevende aanjager en invloedrijke kennispartner van toekomstbestendige landbouw in Flevoland.

Flevolands Agrarisch Collectief
Op de site van het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC) staat een persbericht van 23 juni te lezen. Hierin staat te lezen dat de naam is veranderd in BoerenNatuur Flevoland. In het jaar 2022 is FAC bezig geweest met de herijking van de strategie.

Hierbij werden vragen gesteld, zoals wie wil men zijn, waar staat de organisatie voor en waar zou men voor gaan. Uit deze ijking kwam allereerst naar boven dat de naam van FAC niet voldoende aansloot bij de strategie en daarom ook niet genoeg herkenbaar.

De organisatie is in gesprek gegaan met andere collectieve organisaties in Nederland en met de overkoepelende organisatie BoerenNatuur. Daarna is FAC tot het besluit gekomen om verder te gaan onder de naam BoerenNatuur Flevoland.

Van en voor boeren
Natuurlijk blijft BoerenNatuur Flevoland een coöperatie van en voor boeren. Daarbij hoort ook het doel om de leden te ondersteunen bij het versterken van de synergie tussen landbouw en natuur. Dit gebeurt met kennis en inzicht van de medewerkers.

De leden die met dit doel willen werken, worden begeleid bij het maken van bedrijfsplannen en ondersteund met kennis en bij het aanvragen van de juiste vergoedingen. Het uitgangspunt is dat de maatregelen wél moeten passen binnen het verdienmodel van de ondernemer.

Daarnaast is BoerenNatuur Flevoland de kennispartner als het gaat om het programma Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer. Hierdoor kan men samen optrekken met de ondernemers. Tevens worden zelfstandige initiatieven ontwikkeld voor de verduurzaming van het platteland en het individuele bedrijf.

Toekomstbestendig
Projecten op het gebied van biodiversiteit, landschap, bodem, water en klimaat worden opgezet en uitgevoerd. Tevens worden overheden ondersteund en bijgestuurd bij het maken van een passend beleid op het gebied van toekomstbestendige landbouw.

Voorop staat altijd de praktische ervaring van de boeren. Daarbij worden de landbouwondernemers geïnformeerd en geadviseerd over wet- en regelgevingen. Tevens over het toekomstbestendig maken van bedrijfsmodellen.

(Bronnen: Flevolands Agrarisch Collectief, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen