Gemeente start proef met tuintjes om de ondergrondse containers

Foto: Gemeente Lelystad

Als inwoners een ondergrondse container adopteren, dan kunnen zij samen met buren een tuintje om de container maken. De gemeente stelt hiervoor de plantenbakken en plantjes ter beschikking.

Een groene buurt is fijner wonen
Containertuintjes zijn plantenbakken gevuld met plantjes, die worden geplaatst op de stalen plaat van de ondergrondse containers. Bij het legen van de containers, gaan de tuintjes gewoon mee de lucht in. Door deze tuintjes wil de gemeente voorkomen dat er afval naast de ondergrondse containers wordt gezet.

En de containers en de plek eromheen zien er gezelliger en groener uit. De tuintjes zijn ook goed voor de biodiversiteit in de stad: de planten trekken insecten aan, zoals bijen en vlinders. Ook vangen de tuintjes overtollig regenwater op en op heel warme dagen zorgen de planten juist voor verkoeling.

In de containertuintjes staan planten die tegen een stootje kunnen, makkelijk te onderhouden zijn en het hele jaar door mooi blijven. De plantenbakken worden duurzaam gemaakt: met een 3D-printer uit gerecycled plastic.

Aanmelden via de e-mail voor een gratis containertuintje

Met deze proef kunnen 10 containertuintjes in de stad worden aangelegd. Als de tuintjes een succes zijn, dan kunnen op meer plekken in de stad containertuintjes komen. Inwoners die een container willen adopteren en een containertuintje willen aanleggen, kunnen hiervoor een e-mail sturen naar: [email protected] .

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen