Gedenkmonument voor een kindergraf

Foto: Memorabel

Tijdloze gedenkmonumenten voor een baby- of kindergraf
Hoe vreselijk is het om afscheid te moeten nemen van een mensje wiens leven in de knop gebroken is. Voor wie het niet heeft meegemaakt is het nauwelijks voor te stellen. Het verdriet is intens en tot in alle vezels voelbaar. En zo snel als dat prille dierbare kindje er was, zo is het ook weer heengegaan.

Oneerlijk en onmachtig zijn de gevoelens die daarbij horen. Voor ouders, familie en andere nabestaanden is het in die situatie zeer belangrijk om te kunnen kiezen voor een goed afscheid met een bijzondere en mooie uitvaart. Dat kan ook door het laten maken van een passend en geheel naar persoonlijke wens vormgegeven gedenkmonument voor uw kindje.

Een mooie herdenkingsplek
Een mooi grafmonument biedt u als ouders en andere familie en nabestaanden een dierbare en persoonlijk herdenkingsplek om uw overleden kind of baby liefdevol te kunnen gedenken. Een persoonlijk kindergraf met tijdloos en stijlvol gedenkteken voor uw kindje biedt u altijd een fijne plek om uw kind te gedenken en ook uw verdriet en liefde een plekje te geven.

Samen tot een ontwerp komen
Als u een werkelijk uniek en persoonlijk gedenkmonument voor uw kindje zoekt kunt u het beste een grafkunstenaar zoeken. Hij of zij zal altijd starten door te luisteren. Naar aanleiding van uw verhalen en herinneringen die u wilt delen kan een stijlvol en tijdloos gedenkmonument ontworpen worden voor het kindergraf. Een professionele grafkunstenaar neemt u mee in het complete proces van schetsen, modelleren, uitvoeren en uiteindelijk ook het plaatsen van het gedenkmonument.

Gedenkmonument voor kind plaatsen
Nadat u samen tot een ontwerp bent gekomen, maken sommige grafkunstenaars eerst nog een model op ware grootte zodat u nog e.e.a. kunt aanpassen. Nadat dat model helemaal akkoord is wordt het kindermonument in het echt uitgevoerd. Vraag vooraf aan de grafkunstenaar of het plaatsen in uw bijzijn kan gebeuren.

In veel gevallen dragen de nabestaanden het gedenkmonument voor een kind of baby zelf naar het kindergraf. Dit is een zeer emotioneel en dierbaar moment, dat voor de meeste mensen zeer belangrijk is voor de rouwverwerking.

Fotoboekje
Het proces van het ontwerpen, maken en plaatsen van een gedenkmonument voor een kind is zeer emotioneel en belangrijk. Veel nabestaanden waarderen daarom een persoonlijk fotoboekje met daarin alle schetsen, foto’s en teksten die aan de totstandkoming van het gedenkmonument hebben bijgedragen. Vraag de grafkunstenaar of een boekje inbegrepen zit.

(Bron: Memorabel)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen