Net genoeg huisartsen in Lelystad

Foto: Provincie Flevoland

In augustus 2002 werd reeds gemeld dat er een dreigend tekort aan huisartsen in Lelystad zou kunnen komen. Toentertijd zaten de praktijken overvol en waren er zelfs 1.200 inwoners die zonder huisarts zaten.

November 2021
Maar zo’n bijna 20 jaar later heeft Lenneke van Montfort nogmaals aan de bel getrokken. Als regiobestuurder bij de huisartsenvereniging gaf ze aan er op dat moment net genoeg huisartsen in Lelystad waren.

Als de gemeente Lelystad met zo’n 20.000 inwoners wil groeien, dan zal er een tekort aan huisartsen gaan ontstaan. Bij een groei van 20.000 moeten er zeker 10 huisartsen bij komen. Echter er is een landelijk tekort aan huisartsen.

Onder druk
De huisartsenzorg – ook in Lelystad – staat onder druk. De gemeente Lelystad gaat bekijken hoe de huisartsenzorg ondersteund kan worden. Met name zal gekeken worden naar nieuwe praktijken.

Hierbij kan gedacht worden aan ondersteuning bij het vinden van een geschikte ruimte. Daarnaast ook bij het opstellen van de sociale kaart, die de houder van de praktijk nodig heeft bij het starten van een praktijk. Het voorstel kwam van een aantal partijen en is unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

(Bronnen: FlevoPost, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen