Week van het Aangepast Sporten

Foto: Sportservice Flevoland

Flevoland staat komende week – van maandag 7 tot en met zondag 13 november – in het teken van het aangepast sporten. In deze week wordt extra aandacht besteed aan sport en bewegen voor mensen met een beperking. Sportservice Flevoland zet zich al jaren in voor het aangepast sporten in Flevoland.

Aangepast sporten
Tijdens deze speciale actieweek worden diverse activiteiten georganiseerd voor iedereen met een beperking. Op deze manier kunnen ze op een laagdrempelige manier kennis maken met de verschillende sportmogelijkheden.

Zo worden er diverse cursussen gegeven, is er een theatervoorstelling en worden de deuren van lokale sportaanbieders opengezet voor sporters met een beperking. Door het uitroepen van deze week in november, wordt er extra aandacht gegeven aan het aangepast sporten in Flevoland.

Sporten is gezond
Dit is niet alleen voor de deelnemers, maar zeker ook voor de ouders / begeleiders. onderwijsinstellingen, zorginstanties en sportverenigingen. Zo moet men bezig zijn. Van de niet-gehandicapte mensen sport zo’n 65 procent, maar bij de mensen met een handicap is dit nog niet eens de helft.

Daarbij komt wel dat de groep zeer divers is. Dit houdt in dat er sport op maat moet worden gegeven. Juist in deze week wordt ook aandacht geschonken aan aanbieders en vrijwilligers. Dit zou de kwaliteit kunnen verhogen. Tevens kan men hulpmiddelen lenen en er zijn goede regelingen voor mensen die de contributie niet kunnen betalen.

(Bronnen: Sportservice Flevoland, Omroep Flevoland) 

Reacties

Cookieinstellingen