Personeel NS wil gaan staken

Foto: Wikipedia

Volgens berichten in de verschillende media gaat het personeel van de NS woensdag 24 augustus in de provincie staken. Dit gaat inhouden dat er minder of helemaal geen treinen rijden bij de stations van Lelystad en Dronten. Volgens een woordvoerder van vakbond CNV zal op maandag 29 augustus nogmaals in de provincie gestaakt worden, maar dan in Almere.

Estafettestaking
De stakingen zullen een onderdeel zijn van een estafettestaking, die het hele land zal treffen. De staking is een onderdeel van een reeks stakingen en duurt per keer zo’n 24 uur. De planning is dat de komende twee weken door het hele land stakingen gaan plaatsvinden.

Op meerdere plaatsen wordt gestaakt, waarbij op iedere dag in een andere regio wordt gestaakt. De vakbonden hebben de stakingen georganiseerd, omdat de onderhandelingen over de cao zijn vastgelopen.

Vastgelopen onderhandelingen
Op dit moment zijn er nog niet veel details bekend. Echter wel de precieze data en regio’s. Zo staan er stakingen gepland op 24 augustus (Noord-Nederland), 26 augustus (West-Nederland), 29 augustus (Noordwest-Nederland), 30 augustus (Midden-Nederland) en 31 augustus (Oost-Nederland en Zuid-Nederland).

Tijdens de stakingen, zullen geen treinen van de NS rijden. De Cao-onderhandelingen tussen NS en de vakbonden FNV, CNV en VVMC zijn vastgelopen. Vandaar komen er stakingen tot eind van de maand. Als er dan nog geen goed CAO-bod op tafel ligt, zal er een landelijke staking volgen.

(Bronnen: Rijdende Treinen, AD, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen