Flevolandse Theatervereniging JTL

Foto: JTL Lelystad

In 1988 is de Jeugd Theatergroep Lelystad opgericht en 10 jaar later is de naam gewijzigd in Flevolandse Theatervereniging JTL. Hierbij zijn de statuten tevens aangepast, daar er een jongerenafdeling en een volwassenafdeling is gekomen. Voorheen was de maximale leeftijd om deel te nemen 18 jaar.

Vrijwilligers
Flevolandse Theatervereniging JTL is ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste vrijwilligersprojecten in Lelystad. JTL bestaat uitsluitend vrijwilligers. Tevens is de vereniging een SBB-erkend stage / leerwerkbedrijf.

Dit laatste is voor de opleidingen artiest drama / musical performer / muzikant / ruimtelijke vormgeving / entertainment. Tevens wordt er meegewerkt aan MDT projecten stages. Tenslotte worden opdrachten voor bedrijven gedaan, zoals BHV-trainingen, examens luchtvaart cabine personeel.

Kostuumvoorraad
JTL heeft een grote kostuumvoorraad. De kostuums worden aan allerlei scholen in en buiten Lelystad verhuurd. Dit is voor musicals maar ook voor diverse film- en tv-producties. Aangezien verhuur vrij arbeidsintensief is, kan dit alleen op afspraak.

Het geld wat door de verhuur binnenkomt, wordt weer ingezet om kostuums te maken voor de eigen producties. Daarna komen deze kostuums ook weer in de verhuur. Hierdoor kan JTL zich grotendeels redden zonder subsidie. Er is een kostuumatelier waar o.a. via Welzijn Lelystad en Werkbedrijf Lelystad de meeste vrijwilligers vandaan komen.

(Bronnen: Instagram JTL Flevoland, Flevolandse Theatervereniging JTL, De Kubus Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen