Heipalen nieuw TM-centrum de grond ingegaan

Foto: Sidhadorp Lelystad

Op 20 juni zijn alle 11 heipalen binnen twee uur de grond ingegaan. Voor de aanwezigen was het een indrukwekkend spektakel. Enkele weken daarvoor was de juiste plaats van de heipalen uitgezet. Tevens was enkele dagen voor het heien een tijdelijke weg vrijgemaakt door het plantsoen.

Nieuw Meditatiecentrum
De tijdelijke weg was nodig om rijplaten neer te leggen, zodat de hei-installatie – met rupsbanden – de juiste plaats kon bereiken. Volgend jaar zal het Sidhadorp een nieuw meditatiecentrum krijgen. Volgens de planning zal dat in april 2023 klaar moeten zijn.

Nu de heipalen voor het nieuwe TM-Centrum succesvol de grond in zijn gegaan, kon de aannemer beginnen met het uitgraven van de funderingssleuven. Daarnaast zijn er bouwhekken rond de bouwplaats gezet.

Tweede ceremonie
De volgende zichtbare stap zal het maken zijn van de funderingsbalken. Bij (Sthapatya) vedische bouw hoort de tweede ceremonie. Deze komt voor het maken van de funderingsbalken.

Deze stap is het leggen van de Foundation Stone onder de fundering in de noordoosthoek. Dit zal gaan gebeuren op maandag 18 juli. Men is van harte welkom om dit bij te wonen. Gaarne aanwezig zijn voor 12.35 uur.

Sidhadorp
In het Sidhadorp doen de mensen die er wonen en werken, aan een speciale vorm van meditatie. Dit wordt Transcendente Meditatie (TM) genoemd. Het Sidhadorp is gebouwd om met een grote groep mensen samen het TM-Sidhi-programma te doen.

Voor dit doel is speciaal een mooie zaal in het dorp: De Koepel. De beoefenaars willen een vreedzame invloed hebben op de omgeving. Het nieuwe centrum geeft plaats aan meditatie, kunnen instructies worden gegeven en zullen er nationale meditatieweekenden worden georganiseerd.

(Bronnen: Sidhadorp Lelystad, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen