Lyatoshynsky orkest en koor uit Kyiv, van 1 tot 10 juni in Flevoland

Foto: Bach Cantates

Vanuit Kyiv is de vraag gekomen of het beroemde Lyatoshynsky koor en orkest uit Kyiv mogelijk een aantal optredens in Flevoland zou kunnen geven. De vraag kwam binnen bij David Rabinovich, artistiek leider van het Flevolands Apollo Ensemble, en zelf ook afkomstig uit Oekraïne.

Optredens
David Rabinovich was benaderd omdat hij, als dirigent, heeft gewerkt met het Lyatoshynsky orkest. Thomas Oltheten als programmeur van de zondagochtendconcerten in de Floriade had nog een plaats vrij.

Met steun van de provincie Flevoland, Almere, Lelystad en de Floriade is het mogelijk gemaakt dat het Lyatoshynsky Classical Music Ensemble een aantal benefietconcerten in Flevoland zal gaan geven.

Lelystad
Het Ensemble bestaat uit een koor en een symfonieorkest – beide zo’n 40 personen – met een grote reputatie. Het openingsconcert zal worden gehouden in de Agora in Lelystad. Dit concert is op 2 juni en begint om 20.00 uur.

Het programma zal bestaan uit een mix van koor en orkestwerken van bekende namen van de West-Europese beroemdheden met de voor ons onbekende Oekraïense componisten zoals bijvoorbeeld  Ihor Shcherbakov «Великого бажайте» / «Wish for the great!» en Oleksandr Kozarenko «Величання князю Володимиру» / «Glorification of Prince Vоlodymyr»

(Bronnen: Lyatoshynsky Ensemble, Apollo Ensemble, Radio Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen