Aanpassing outletformule nodig voor de toekomst

Foto: Via Outlets

Directeur Chris Janse van Outletcentrum Batavia Stad heeft bij het gemeentebestuur zijn plannen voor de toekomst neergelegd. Batavia Stad moet nodig uitbreiden. Dit is nodig om toekomstbestendig te zijn. Het college van Burgemeester en Wethouders van Lelystad heeft aangegeven bereid te zijn om naar de mogelijkheden te kijken.

Uitbreiden
De opzet is om de outletformule aan te passen, zodat deze beter kan aansluiten bij de huidige trends in de detailhandel. Tevens zou door de aanpassing van de formule er ook beter aangesloten kunnen worden bij de ontwikkelingen in het Bataviakwartier.

Bij de aanpassingen valt onder meer te denken aan verruimen van de openingstijden. Maar ook aan uitbreiding van het aanbod aan producten. Een breder aanbod van producten wat ook al wordt toegelaten in andere outletcentra. Wat dit precies inhoudt, zal nog met de gemeente worden besproken.

Toekomstbestendig
Het lijkt erop dat de interesses van de bezoekers van Batavia Stad ondertussen zijn veranderd. Zeker als men kijkt naar twintig jaar geleden. Daarom zijn de aanpassingen noodzakelijk.

Op deze manier kan Batavia Stad toekomstbestendig worden gemaakt en worden gehouden. Tevens is het nodig om de regionale en landelijke positie te versterken. Wethouder Adam Elzakalai heeft aangegeven te willen kijken naar een meer actuele outletformule.

Stad met kwaliteit
Voor de gemeente is het uitgangspunt dat er een goede balans is tussen woningen, winkels, voorzieningen, recreatiemogelijkheden en cultuur. Op die manier ontstaat er een volwassen en aantrekkelijke stad met kwaliteit.

Wethouder Adam Elzakalai geeft verder aan, dat er continue aan de stad wordt gewerkt. Zoals het Theaterkwartier met horeca en bioscoop. Bouwen aan extra woningen. En de afspraken met Batavia Stad over de actualisatie van de outletformule, passen daar goed bij.

(Bronnen: Batavia Stad Fashion Outlet, Omroep Flevoland, Radio Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen