Radicaal vechten voor de dieren Oostvaardersplassen

Foto: Horses.nl

Een blonde vrouw die het gezicht werd van het dierenleed in de Oostvaardersplassen. Ze heet Annemieke van Straaten die overheidsinstanties ter verantwoording roept. Tevens haalt ze de misstanden boven tafel. Sinds die ene dag in de Oostvaardersplassen heeft ze een missie en dat is strijden tegen een ideologie.

Missie
In 2018 heeft Annemieke van Straaten een rondleiding gehad met Staatsbosbeheer door de Oostvaardersplassen. Wat ze aantrof waren botten en dode dieren. Zo had ze wel twintig dode dieren in het gebied gezien. Op dat moment nam ze het besluit. Wat ze had gezien, kon echt niet en moest anders. Dat werd haar missie.

Ze had de uitgehongerde Konikpaarden gezien die in de sneeuw rondliepen zonder enig voedsel. Op dat moment gaat ze verantwoordelijke personen bellen en maakt afspraken dat er (bij) gevoerd zou worden. Het antwoord was, dat dit alleen zou gebeuren bij vorst.

Stichting Annemieke
Annemieke van Straaten richt de Stichting Annemieke op, gaat op onderzoek, zoekt alle dossiers uit, doet zo’n ruim 160 Wob-verzoeken. Maar ondertussen wordt ze ook bedreigd. Die bedreigingen komen van alle kanten.

Met de Stichting wordt de missie uitgebreid en komt ze van het ene verhaal in het andere. Zo kwam ze er achter dat de paarden niet alleen honger leden, maar ook vervuild water dronken. Zonder een blad voor de mond te nemen, gaf ze aan dat de dieren vol gif zaten en dat er nog steeds niet goed voor de dieren werd gezorgd.

Politiek
Radicaal strijden tegen het leed van de dieren in de Oostvaardersplassen, betekent onder meer ook het uitnodigen van politici naar de gebieden. Zo kan men – middels de ecokar – met de eigen ogen zien, wat voor ellende is. Ellende als men de dieren niet kan en wil onderhouden – volgens de Stichting.

Annemieke is helemaal niet tegen paarden of vee in de natuur, maar ze vraagt zich wel af waarom er zoveel zijn. Tevens waarom er niet voor gezorgd wordt. Ondertussen legt ze alles vast in ordners. Ondertussen heeft ze een nieuw project: de wolf.

(Bronnen: De Stentor, Facebook, Nieuws Horse)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen