Coalitie Een tegen Eenzaamheid Lelystad verwelkomt nieuwe partners

Foto: Gemeente Lelystad

Op donderdag 11 november werd in de Pijler de tweede conferentie gehouden over het onderwerp ‘eenzaamheid’. Net als in 2020 was er het tekenmoment voor de nieuwe partners van de coalitie Een tegen Eenzaamheid Lelystad. Vorig jaar oktober tekenden al 43 coalitiepartners het convenant van Een tegen Eenzaamheid en dit jaar sloten daar zich daar nog eens 14 nieuwe organisaties bij aan. De nieuwe coalitiepartners zijn FlevoMeer Bibliotheek, buurthuis De Brink, buurtvereniging het Palet, moskee El Iman, InteraktContour, Scouting Ascanen, BinnenInn, Het Anker, GGD Flevoland, Lelystad Vitaal, Lelystad Akkoord, Senioren Zomerdaagse Lelystad, Filmtheater Lelystad en huisartsengroep Pandion.

Bewustwording en verandering
De coalitie wil een beweging op gang brengen die bewustwording en maatschappelijke aandacht creëert, het taboe doorbreekt en eenzaamheid bespreekbaar maakt. Met als doel om voor een verandering te zorgen waarbij we wat meer naar elkaar omkijken. In Lelystad werken de maatschappelijke organisaties met elkaar samen om hieraan bij te dragen voor mensen van alle leeftijden. Om een werkelijke beweging op gang te brengen kan iedere organisatie meedoen. Denk aan de sportverenigingen die kantines openstellen voor ontmoeting of bedrijven die het personeel voorbereiden op hun pensionering. Samen maken we het verschil om eenzaamheid te voorkomen en terug te dringen in Lelystad.

Wethouder Jack Schoone was aanwezig bij het tekenmoment tijdens de conferentie. ‘We kijken terug op een zeer geslaagde conferentie. Samen de schouders eronder en op naar volgend jaar. Waarin we met alle deelnemers op zoek gaan naar mooie initiatieven om eenzaamheid tegen te gaan. Zo doen we dat in Lelystad!’

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen