Otterverblijf Natuurpark Lelystad blijft gesloten

Foto: Het Flevo-landschap

In augustus kon men lezen dat de otters van het Natuurpark Lelystad een vernieuwd onderkomen zouden krijgen. Het verblijf van de otters wordt flink aangepakt door het Flevo-landschap. Op die manier krijgen de Europese otters flink wat meer leefruimte.

Otterverblijf
Het otterverblijf is sinds juli gesloten vanwege de vernieuwingswerkzaamheden. Daarvoor zijn de otters ergens anders ondergebracht, uit logeren. De otters moeten meer leefruimte krijgen. Tevens worden de wanden tussen de verblijven van glas.

Daardoor kunnen de bezoekers vanaf voorjaar 2022 niet alleen de otters van boven het platform zien, maar tevens onder het platform oog in oog komen te staan met de otter. Tevens komt er een helling in de benedenruimte, speciaal voor rolstoelgebruikers en bezoekers met een kinderwagen.

Heropening
Flevo-landschap had gehoopt om vanaf november bezoekers te kunnen ontvangen bij het otterverblijf. Echter de werkzaamheden nemen meer tijd in beslag dan men verwacht heeft. Op het moment dat alles echt klaar is, kan het bezoek weer worden ontvangen.

Momenteel wordt verwacht dat het vernieuwde otterverblijf in februari van het komende jaar weer bezocht kan worden. Het wachten op het feit dat alles echt klaar is, geldt niet alleen voor de bezoekers, maar zeker ook voor de otters. Pas als de otters veilig terug kunnen keren, gaat alles weer open voor de bezoekers.

(Bronnen: Radio Lelystad, Omroep Flevoland, Het Flevo-Landschap, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen