Subsidie horeca, sport en cultuursector controle Corona toegangsbewijs

Foto: Internet

Het college van B&W heeft een subsidieregeling ingesteld voor de horeca, sportverenigingen, cultuurinstellingen, evenementenbranche en andere ondernemingen die verplicht zijn om bezoekers te controleren op een Corona toegangsbewijs. Zij kunnen een eenmalige subsidie aanvragen als tegemoetkoming in de kosten die zij hiervoor maken. In totaal is er € 181.000 beschikbaar voor aanvragers in Lelystad. Aanvragen kan tot 19 december 2021 en geldt voor de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021. Binnenkort kan op de website www.lelystad.nl  een aanvraag voor de eenmalige subsidie worden ingediend.

Burgemeester Mieke Baltus: “De subsidie is bedoeld als tegemoetkoming voor de extra lasten door de verplichte controles. Zo moeten Horecaondernemers tijd vrijmaken om de controles uit te voeren. Dit zijn voor hen personele kosten. Ook sportverenigingen ondervinden hinder, zij moeten extra vrijwilligers inzetten voor de controle. Dit legt een beslag op clubs, sporters en publiek. Daarom heeft het college van B&W onmiddellijk na de aankondiging van de verplichte toegangscontrole aangekondigd dat wij deze ondernemers en organisaties zouden ondersteunen.”

Subsidie
Het Rijk heeft eenmalig een geldbedrag aan gemeenten overgemaakt voor de naleving van de controle op Corona toegangsbewijzen (CTB). Het college heeft besloten om € 181.000 via een subsidie te verdelen onder bedrijven, verenigingen en organisaties die CTB’s moeten controleren en daarvoor kosten maken. Aanvragers kunnen maximaal € 1.500,- ontvangen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om kosten voor de inzet van ondersteunend personeel, zoals beveiligers, stewards en vrijwilligers. Ook het vergoeden van materiële kosten bij de controle op het CTB, zoals polsbandjes, is mogelijk. Voor deze subsidie komen alleen ondernemers en organisaties in aanmerking die in Lelystad te maken hebben met verplichte controles op Corona toegangsbewijzen. Daarbij geldt de werkwijze ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen