College stelt voor wijziging af te wijzen

Stadhuis
Stadhuis
Foto: Gemeente Lelystad

College stelt gemeenteraad voor om verzoek van bewoners om bestemmingsplanwijziging voor Werkeiland af te wijzen.
De gemeenteraad heeft het college in maart verzocht om in overleg te gaan met projectontwikkelaar Levago over aanpassing van de plannen voor 44 appartementen van vier lagen met kap naar een lagere hoogte en/of andere oplossingen te verkennen.

Op basis van de gesprekken die een onafhankelijk bureau en gemeente Lelystad met Levago hebben gehad, stelt het college de gemeenteraad voor om geen wensen en bedenkingen uit te brengen tegen het voornemen om niet akkoord te gaan met een financiële compensatie aan projectontwikkelaar Levago of om uit te wijken naar een andere ontwikkellocatie in de stad. Daarnaast stelt het college voor het verzoek van de aanvragers om het bestemmingsplan ‘Lelystad Haven Werkeiland’ te wijzigen af te wijzen. De belangrijkste reden is dat, ook na de gesprekken, Levago pas wil afzien van de bouw op het Werkeiland als hier een aanzienlijke vergoeding tegenover staat en/of een bouwcompensatie. ‘Wij betreuren dat wij dit voorstel aan de gemeenteraad moeten doen’, aldus wethouder Jack Schoone namens het college. ‘Wij hadden liever gezien dat wij een voorstel hadden kunnen doen die in lijn is met de wens van de bewoners en de gemeenteraad, echter de kosten hiervan zijn dusdanig hoog, dat wij dit niet kunnen verantwoorden.’

Reactie van projectontwikkelaars Veldboom en Levago
Projectontwikkelaar Veldboom heeft aangegeven bewoners tegemoet te willen komen door zijn plan voor de Sluisstraat aan te passen van 29 naar 23 appartementen. Levago ziet pas af van nieuwbouw op het Werkeiland bij een financiële compensatie en/of bouwcompensatie elders in de stad. Aanpassing van het plan naar een lagere hoogte is om technische redenen geen optie voor Levago.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen