Pop-up shop Re.love geopend in Batavia Stad

Foto: Batavia Stad Fashio Outlet

Vrijdag 15 oktober is Batavia Stad met een nieuw winkelconcept gekomen en dat is Re.love. Dit is een pop-up shop en een project van Batavia Stad zelf. In de shop staat duurzamer en bewuster kopen centraal. De bezoekers kunnen bewust kiezen tussen duurzaam of vintage. 

Pop-up shop
Bij Re.love is naast duurzame kleding ook tweedehands kleding te vinden. Zelfs is ondertussen geüpcycled textiel verkocht. In haar twintigjarige bestaan is dit de eerste keer dat Batavia Stad een eigen winkel opent.

In de shop worden duurzamere collecties en kleding van bepaalde merken die reeds in Batavia Stad aanwezig zijn, verkocht. Te denken valt aan ‘A Fish called Fred’, ‘Jack & Jones’, Karl Lagerfeld en Pepe Jeans.

Designermode
Tevens zijn er ‘pre-loved’ kledingstukken die uitgezocht door Amsterdam Collectors. Deze ‘Amsterdam Collectors’ is bekend van de online webshop voor vintage designermode. In samenwerking met Sympany – textielinzamelaar – en Makers Unite – sociale designatelier – zijn gebruikte denim items ingezameld.

De denim items worden omgezet naar zo’n 2.500 shoppers die ook te vinden zullen zijn in de shop. Tevens zijn er outfits te vinden, die tijdens de Amsterdam Fashion Week zijn gemaakt uit oude kleding uit Batavia Stad-collecties.

De Re.love shop zal geopend zijn van 15 oktober tot en met 9 januari 2022 aan het Bataviaplein 64.

(Bronnen: Fashion United, FlevoPost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen