DC-3 Dakota was weer in Lelystad

Foto: Visit Flevoland

De enige vliegende DC-3 in Nederland is in juli weer even te zien geweest op Lelystad Airport. Het toestel heeft Lelystad voor een lange tijd als thuisbasis gehad, maar sinds een tijd heeft de Dutch Dakota Association Schiphol-Oost als basis. In juli was het toestel in Lelystad om de bemanning voor te bereiden op de hervatting van passagiersvluchten.

DC-3 Dakota
Afgelopen zaterdag was de DC-3 Dakota ‘Prinses Amalia’ wederom op Lelystad Airport. Er zijn vanaf Lelystad twee rondvluchten verzorgd door de DDA Classic Airlines. De DC-3 zou regelmatig rondvluchten vanaf Lelystad vliegen, maar de pandemie heeft roet in het eten gegooid.

DDA Classic Airlines verzorgt vanaf augustus weer rondvluchten, maar dan vanaf Schiphol Oost. Afgelopen zaterdag was het toestel voor het eerst weer in Lelystad. Hier zijn 18 passagiers aan boord gegaan voor een rondvlucht boven Flevoland. Een andere groep ook boven de Veluwe.

Rondvluchten
De belangstelling voor een rondvlucht met de Dakota is vrij groot te noemen. Daarom zijn er voor dit jaar nog extra rondvluchten gepland op 30 en 31 oktober vanaf Schiphol Oost. Er zijn voor 2021 nog enkele plaatsen vrij op 16, 17, 23, 24, 30 en 31 oktober.

Als men dit niet haalt, dan is het wachten op de rondvluchten van 2022. Voor dat men gaat vliegen, krijgt men in het kort de geschiedenis van de Dakota te horen. In juni 1944 heeft de DC-3 parachutisten gedropt, werd het later het eerste regeringsvliegtuig. Nu is de DC-3 in de goede handen van de Dutch Dakota Association.

(Bronnen: Up in the Sky, Dutch Dakota, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen