Sinterklaas komt wel naar Lelystad, maar zonder intocht

Foto: City Marketing Lelystad

Voor de tweede keer op een rij komt er geen intocht van Sinterklaas en wederom door de pandemie. De intocht van Sinterklaas zou plaatsvinden op 13 november, maar wegens de regels kan deze niet doorgaan. Deze melding is afkomstig van Evenementen Coördinatie Lelystad (ECL).

Aankomst en Intocht
Ondanks de drukke werkzaamheden en de Corona maatregelen zal de Sint met zijn Pieten (waarschijnlijk) toch op gepaste wijze in Lelystad aankomen. Op de site van ECL staat nog aangegeven dat Sinterklaas aan zal meren aan de Bataviahaven in Lelystad.

Echter wegens de maatregelen in het kader van de pandemie, is het niet mogelijk om zo’n groot evenement als de intocht conform de regels te laten verlopen. Dit wordt dus het tweede jaar op rij dat de intocht niet doorgaat.

Coronamaatregelen
Het organiserende comité heeft gemeld dat de intocht niet als doorstroom locatie kan worden aangemerkt. Hierdoor zou het hele gebied bij de Bataviahaven en ook naar het Stadshart afgezet moeten worden met hekken.

Alle bezoekers vanaf 13 jaar zouden dan gecontroleerd moeten worden op het Corona toegangsbewijs. Tevens geregistreerd moeten worden en een gezondheidscheck moeten worden uitgevoerd. Volgens het comité is dit niet uitvoerbaar.

De voorzitter van het organiserende comité, Ger Koreman, heeft daarentegen wel aangegeven dat Sinterklaas naar Lelystad komt. Op een gepaste wijze, wat gefilmd zal worden en uitgezonden op de juiste sites en kanalen.

(Bronnen: Evenementen Coördinatie Lelystad, Radio Lelystad, Omroep Flevoland, FlevoPost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen