Gemeenteraad organiseert voor zesde keer Motiemarkt

Foto: Gemeente Lelystad

Begin 2022 kunnen de inwoners van Lelystad ideeën aandragen bij de gemeenteraad van Lelystad. Voor de beste ideeën – althans de ideeën die door de gemeenteraad worden overgenomen – is een budget van 180.000 euro beschikbaar.

Motiemarkt
Tijdens de Motiemarkt kan elke Lelystedeling zijn of haar idee promoten bij de gemeenteraad. Op het moment dat de raad enthousiast wordt – en dus overneemt – voor het ingediende idee, zal het idee uitgevoerd gaan worden. De afgelopen vijf jaar zijn al zo’n 100 ideeën uitgevoerd.

Het idee kan gaan om Lelystad veiliger,leuker of socialer te maken. Misschien zaken die de sportvereniging nodig heeft. Misschien wilt u met de leesclub ergens naar toe. Maar het gaat ook om lokale oplossing, zoals betere verlichting op een onveilige plaats in de straat of wijk.

Natuurlijk zijn er nog meer zaken te bedenken, zoals een kunstwerk in de wijk of een financiële bijdrage bij een buurtproject. Op het moment dat een (of meerdere) raadslid enthousiast raakt over het idee, gaat het mee naar de gemeenteraad en wordt er over gestemd. Bij een meerderheid in de gemeenteraad wordt het idee uitgevoerd.

Voorbeelden
De afgelopen vijf jaar zijn meer dan 100 ideeën uitgevoerd. Hierbij valt te denken aan een kunstwerk voor wijk Zoom (40-jarig bestaan), de opzet van inbraakpreventieteam (Atolwijk), een bijdrage voor de restauratie van de Batavia (schip), vaartocht voor vrijwilligers, bijdrage voor Stichting Dierenweides, ondersteuning realisatie Bultpark en bijdrage voor activiteiten kinderen met autisme.

Als iemand een idee wilt aanmelden bij de gemeente kan dat via een formulier. Het aanmelden kan als individuele inwoner. Echter het kan ook met de sport- of buurtvereniging of een belangenorganisatie. Voor 7 december moet het formulier bij de gemeente binnen zijn, die na binnenkomst contact zoekt voor een verdere uitwerking. Het formulier is te vinden op de site van de gemeente.

(Bronnen: Gemeente Lelystad, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen