Hoe zijn de Coronaregels voor kinderen?

Foto: Schateiland Waterwijk

Mag je nu wel iets voor kinderen organiseren dat meer dan één dag duurt? Er zijn vragen gesteld of bij een meerdaags evenement kinderen mogen overnachten. Maar de gemeente Lelystad heeft helaas deze week geen antwoord kunnen geven. Dit heeft alles niet makkelijker gemaakt.

Schateiland Waterwijk
De organisatie van Schateiland Waterwijk heeft het niet makkelijk. Door de Coronacrisis en een gemeente die een subsidie aanvraag afwijst, brengt het met zich mee dat het niet echt makkelijk is om activiteiten te kunnen organiseren.

De opzet is dat half augustus een zogenaamde sleepover georganiseerd zou gaan worden. Hierbij konden kinderen in tentjes in de speeltuin blijven slapen. Echter de gemeente Lelystad heeft geen vergunning afgegeven. Reden is dat meerdaagse evenementen met overnachtingen niet zijn toegestaan.

Voetbalkamp
Gezien het feit dat de sportvereniging Batavia’90 wel een voetbalkamp had georganiseerd, heeft Schateiland Bezwaar aangetekend tegen de weigering van de vergunning. Overigens schijnt de gemeente van het voetbalkamp niets geweten te hebben.

Daarom heeft de gemeente de aanvraag nogmaals bekeken. Tevens is advies gevraagd aan de Veiligheidsregio. Men is tot de conclusie gekomen dat het evenement Schateiland wel door kan gaan. Er schijnen andere regels te zijn voor kinderen in tegenstelling tot volwassenen. Schateiland Waterwijk heeft ondertussen toch de vergunning gekregen.

Rob van Leijen van Jumbo heeft het zich aangetrokken. Hij gunt de kinderen het plezier van de sleepover en heeft afgesproken om als sponsor op te treden.

(Bronnen: Schateiland Lelystad, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen