80.000e inwoner voor Lelystad

Foto:

Waarnemend burgemeester Henry Meijdam heeft de 80.000e inwoner, Mike Helsloot met zijn gezin, enkele dagen geleden hartelijk welkom geheten met een feestelijk boeket en de bekende Lelypas. Mits de pas opgeladen wordt, kan de familie bij de meeste winkels in Lelystad de spullen kopen die mogelijk nog nodig zijn om het nieuwe huis in te richten.  

Naast het feestelijke welkom is het ook voor de gemeente een flinke mijlpaal, nl. het bereiken van een doelstelling die Lelystad zich had gesteld na een periode van stagnerende groei. Echter de huidige ambities gaan verder, daar de stad groter wil worden dan 100.000 inwoners en hiervoor wordt een plan ontwikkeld om minimaal 40.000 woningen te gaan bouwen. Op deze manier kan Lelystad haar steentje bijdragen aan de oplossing van het woningtekort in Nederland. 

De groei zit er flink in, van 425 nieuwe bewoners in 2018 naar ruim 1200 in 2020. Verhoudingsgewijs was Lelystad de snelst groeiende gemeente in Flevoland. Opvallend is dat de groei met name komt door mensen van ‘buiten’.
De nieuwe inwoner, Mike Helsloot, bevestigt dus de interesse voor het wonen in Lelystad, met name onder de jongere generatie. In de bekende folders wordt Lelystad omschreven als “ … een eigenwijze plek om te wonen … “, een stad die “ … dwarsdenkers, doorpakkers, buitenbeentjes, baanbrekers, vrijbuiters en avonturiers .. “ aanspreekt.   

De uitbreiding naar 80.000 inwoners betekent voor Lelystad twee extra raadsleden voor de gemeenteraad, vanaf de volgende gemeentelijke verkiezingen, maart 2022.
In ieder geval een groot hartelijk welkom voor Mike, partner Ilona, zoon Jayden Milo en dochter Kiara Liss.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen