Lancering 3e filmpje ideeënmakelaar tijdens Budget Free diner

Foto:

Geplaatst: 12-2-2018

Iedere maand koken twee initiatiefnemers samen met een team van vrijwilligers voor een wisselende groep van 80 mensen een Budget Free driegangendiner. Het diner is bedoeld voor mensen die het niet zo breed hebben en wordt geserveerd in de grote zaal van MFA Zuiderzee in Lelystad. Op zaterdag 10 februari 2018 heeft de ideeënmakelaar samen met de initiatiefnemers het filmpje aan de gasten voor het eerst getoond. Hierin is tevens een oproep gedaan aan het bedrijfsleven om op 14 april 2018 naar het benefietdiner te komen.

Lancering 3e filmpje ideeënmakelaar tijdens Budget Free diner

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers, Rita en Etiënne Elmzoon, hebben een jaar geleden de ideeënmakelaar benaderd, omdat zij zagen dat er in de wijk behoefte is aan contact met elkaar. Het idee dat eten met elkaar verbroedert, was een aanzet tot het ontstaan van het Budget Free restaurant. Met een bijdrage vanuit Mensen Maken de Buurt is het plan gerealiseerd.

Budget Free Restaurant

In het Budget Free restaurant krijgen wijkbewoners met een kleine portemonnee de gelegenheid elkaar op informele wijze te ontmoeten en contacten te leggen. Zo ontstaan er plannen voor nieuwe activiteiten in de buurt. Ook krijgen bewoners soms tips waarmee zij een positieve stap kunnen zetten in zijn of haar eigen leven. Bovenal is het een ontspannen avond uit voor het hele gezin! Bekijk het filmpje op: https://youtu.be/ECEMm17qu2g.

Benefietdiner bedrijfsleven

Het komende jaar willen Rita en Etiënne graag het Budget Freerestaurant voortzetten. Daarom organiseren zij op zaterdag 14 april 2018 een benefietdiner voor het bedrijfsleven. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail op: [email protected].

Inspiratie in beeld

Een greep uit de ideeën die bij de ideeënmakelaar terecht zijn gekomen, zijn gefilmd en worden de komende periode online gezet. Het doel hiervan is om nog meer mensen in Lelystad te inspireren met wat mensen samen kunnen doen om de stad op sociaal en maatschappelijk vlak vooruit te helpen. Ideeën die zorgen voor meer samenhang of verbinding in een straat of wijk. Zie voor meer inspirerende filmpjes: www.lelystad.nl/ideeenmakelaar.

Mensen Maken de Buurt

Met de campagne ‘Mensen Maken de Buurt’ ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom. In Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met partners en organisaties in de wijk en wordt meegedacht over hoe bewoners zelf hun idee kunnen realiseren.

Bron: Gemeente Lelystad