Supermarkt DEEN geopend in nieuwbouwwijk Warande

Foto:

Geplaatst: 11-10-2017

Bewoners van en nabij de nieuwbouwwijk Warande kunnen nu hun boodschappen doen in hun eigen buurt. De gloednieuwe winkel van DEEN heeft woensdag 11 oktober haar deuren geopend in Warande. Wethouder Jop Fackeldey verrichtte, samen met Fons Deen van het familiebedrijf en bedrijfsleider Marco Vlak, de officiële opening van de supermarkt.

Feestelijke opening supermarkt DEEN in Warande

Parkeren

De supermarkt staat op de plek waar meerdere voorzieningen zijn voor de wijk, zoals de nieuwe MFA Warande met school, kinderopvang, welzijns- en buurtactiviteiten. Parkeren bij de winkel is geen probleem, want de winkel ligt aan een ruim parkeerterrein.

Complete winkel

De DEEN Warande is een complete DEEN winkel, met een ruim assortiment (biologische) producten, versafdelingen en een bloemen- en plantenafdeling. Er zijn 8 kassa’s, waarvan 4 zelfscan kassa’s. De winkel heeft een vloeroppervlakte van maar liefst 1.250 m2. Daarbij is dit de duurzaamste DEEN met onder andere dakbedekking met sedum, LED verlichting en verwarming die wordt teruggewonnen uit koelingen en ventilatie.

Aanwinst

Wethouder Fackeldey feliciteerde en complimenteerde de supermarkt, maar ook Integraal Kindcentrum Warande als naaste buur en de wijkbewoners met het fraaie gebouw dat bijdraagt aan de uitstraling van het voorzieningenbied. ‘Mogelijk is dit vooralsnog de laatste nieuwe supermarkt in Lelystad,’ aldus de wethouder. ‘Het is zonder meer een aanwinst voor de stad.’ 

Samenwerking

Kinderen van groep 1 t/m groep 8 van IKC Warande overhandigden aan dhr. Deen en bedrijfsleider Vlak een zelfgemaakt cadeau dat de wens droeg ‘Op een goede samenwerking’. Felicitaties waren er ook van de kant van bewonersvereniging Warande.

Prijzen voor klanten

DEEN gaf klanten die op de openingsdag  €20 of meer besteedden, gratis een lekker suikerbrood. E er was ’s middags een Rad van Fortuin waarmee mooie prijzen waren te verdienen. Op donderdag 12 oktober wordt er nog op een gratis stroopwafel getrakteerd en op vrijdag 13 oktober deelt de supermarkt vanaf 16.00 uur gratis DEEN maaltijden uit  bij besteding van  €20 of meer aan boodschappen. Op zaterdag 14 oktober ontvangen de eerste 200 klanten een gratis bos bloemen.

Bron: Gemeente Lelystad