Buurtvoorlichters flyeren voor Burgernet

Foto:

Geplaatst: 11-10-2017

In het kader van de Week van de Veiligheid, die maandag 9 oktober 2017 van start is gegaan, hebben Buurtvoorlichters op verschillende plekken in Lelystad, flyeracties voor Burgernet gehouden. In de Week van de Veiligheid brengen diverse organisaties, gemeenten en de politie het thema veiligheid extra onder de aandacht bij de inwoners.

Burgemeester Ina Adema reikt een Burgernetflyer uit aan een bezoeker van het stadshart

Aantal deelnemers vergroten

Met de flyeractie voor Burgernet zet gemeente Lelystad zich in om het aantal Burgernetdeelnemers te vergroten om zo samen met de inwoners misdrijven te voorkomen of daders op te sporen. Op woensdag 11 oktober werd er geflyerd in het Stadshart. Burgemeester Ina Adema ging met bewoners in gesprek over het belang van deelname aan Burgernet: ”Burgernet is een mooi middel om de samenwerking tussen politie en inwoners te ondersteunen; om samen verdachten op te sporen en elkaar te helpen bij vermissingen en andere alarmeringen. Met behulp van Burgernet kan iedereen een actieve bijdrage leveren aan de veiligheid in de eigen woon- en werkomgeving. Al 10% van de Lelystedelingen heeft zich aangemeld voor Burgernet. Dat is heel erg mooi. Want hoe meer Burgernetdeelnemers, des te groter de slagingskans van een Burgernetactie,” aldus de burgemeester.

Burgernet werkt

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de wijk te vergroten. Burgernet wordt onder meer ingezet bij een inbraak, een overval, een vermissing of doorrijden na een ongeval. Buurtbewoners die zich hebben aangemeld, ontvangen een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken. Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de Burgernetactie.

Aanmelden

Iedereen van 16 jaar en ouder kan zich aanmelden voor Burgernet. Ga naar www.burgernet.nl of haal een aanmeldformulier voor Burgernet bij de balie van het stadhuis.

Bron: Gemeente Lelystad