Wethouder Janneke Sparreboom lanceert app ‘Ongehinderd’ voor Lelystad

Foto:

Geplaatst: 6-10-2017

Wethouder Janneke Sparreboom heeft in de Week van de Toegankelijkheid de app ‘Ongehinderd’ gelanceerd voor Lelystad. Wanneer u de app downloadt op uw mobiele apparatuur, kunt u daarin bekijken welke locaties toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook kunt u in de app zelf uw beoordeling plaatsen over een locatie. Lelystad sluit zich net als onder andere Maastricht, Den Haag, Eindhoven en Hulst aan bij het landelijke platform Ongehinderd.

Vanuit een rolstoel lanceert wethouder Janneke Sparreboom de app 'Ongehinderd' voor Lelystad

Toegankelijkheid gebouwen

Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland. Via de gratis app Ongehinderd en de website kunnen mensen met een beperking precies zien welke locaties toegankelijk zijn en welke voorzieningen ze bieden. In de komende weken toetst het keuringsteam van Ongehinderd de gemeentelijke gebouwen op toegankelijkheid. Ongehinderd en Gemeente Lelystad roepen lokale ondernemers op om ook werk te maken van toegankelijkheid.

Ongehinderd app

Ruim 10% van de inwoners van Gemeente Lelystad heeft een lichamelijke beperking. Dit zijn bijvoorbeeld blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij kunnen via de app en website zien welke locaties toegankelijk zijn. In de komende weken worden er steeds meer locaties uit Lelystad toegevoegd in de app. Zelf kunt u ook uw steentje bijdragen door middel van het downloaden van de app Ongehinderd en het beoordelen van uw favoriete plek.

Bron: Gemeente Lelystad