Huurcontract ‘t LAPP een jaar verlengd

Foto: 't LAPP

Maart 2020 is de culturele broedplaats ‘t LAPP in het voormalige gebouw van het Aurum College, aan het Kofschip, getrokken. Het contract zou lopen tot 1 november van dit jaar, echter het contract is met één jaar verlengd.

Stichting ‘t LAPP
De stichting is een platform voor en door mensen en een ontmoetingsplaats. Dit is speciaal voor mensen die zich bezighouden met duurzaamheid, kunst, cultuur, spiritualiteit en natuur. Het is een denktank, innovatief en creatief.

Het is een platform om levendigheid en beleving in het oude centrum van Lelystad te brengen. Er wordt een stem gegeven aan mensen met originele en creatieve ideeën. Dit gebeurt door straattheater, beeldende kunst, workshops en muziek.

Contractverlenging
In een lange brief aan college en raad had initiatiefnemer Ben Kamstra in maart de wens uitgesproken om het contract te verlengen. Deze week liet hij weten dat dit dus gebeurd is. Dit gebeurde tijdens een inspreekmogelijkheid tijdens de gemeenteraad.

Maar tijdens dat moment heeft Ben Kamstra meteen aandacht gevraagd voor het nieuwe bestemmingsplan voor het Kofschip-gebied. ‘t LAPP zou graag het gebouw van de SGL over willen nemen. Voor ‘t LAPP zou dit betekenen dat het unieke gebouw voor Lelystad behouden zou blijven. Voor de gemeente dat men het beheer en de onderhoudskosten kan doorschuiven.

Maar in de gemeenteraad zijn een aantal fracties die het gebouw van SGL willen slopen om op de ruimte plaats te maken voor woningen. In deze tijd zeer belangrijk.

(Bronnen: ‘t LAPP, Samen Lelystad, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen