Gemeenteraad houdt hoorzitting

Foto: Pixabay

Dinsdagavond 11 mei zal de gemeenteraad van Lelystad een hoorzitting houden over woningbouw in het Flevo Golf Resort. Het college van Burgemeester en Wethouders is van plan 138 woningen in de villawijk af te wijzen. Daarom heeft het college aan de raad gevraagd een zogeheten verklaring van geen bedenkingen af te wijzen. 

Veel fracties zitten met vragen over de voors en tegens van het plan. Op initiatief van de fractievoorzitter van de PvdA, Emiel van der Herberg, kunnen dinsdag alle betrokken partijen hun standpunt toelichten. Het initiatief heeft de steun van alle raadsfracties. 

Hoorzitting
De gemeenteraad zal de hoorzitting houden, waarbij een aantal partijen gehoord gaan worden. Een van de partijen is de projectontwikkelaar, een andere partij is het college. Tevens zijn er nog omwonenden en belanghebbenden uitgenodigd voor de digitale hoorzitting.  

Projectontwikkelaar Unigolf
De projectontwikkelaar is eigenaar van de wijk en de golfbaan. Aangezien de baan niet meer winstgevend is en al sinds januari gesloten, wil Unigolf 138 luxere huizen op de golfbaan bouwen. 

Volgens Unigolf past het bouwen van deze woningen prima bij de ambitie van Lelystad om meer huizen te gaan bouwen. De discussie over wel of niet bouwen, duurt nu al een jaar of drie. Unigolf is van mening dat op onterechte gronden nieuwbouw wordt afgewezen. 

College
Tegenover de plannen van Unigolf staat het standpunt van het college van Burgemeester en Wethouders. Meer huizen in het gebied passen volgens het college niet in het bestemmingsplan. Daarnaast wil het college ook vasthouden aan het oorspronkelijke concept van het resort. In dat concept staat wonen aan de golfbaan centraal. 

Aan de noordzijde van de golfbaan wil het college slechts 22 huizen toestaan. Daarnaast is verbouwing van het clubgebouw tot appartementen bespreekbaar. Het college wil ook het onderhoud van de straten en riolering overnemen, mits de overdracht gratis is. 

Bewoners
De Golfclub Flevoland denkt dat de 9-holes golfbaan winstgevend kan worden. Tevens is deze groep van bewoners vóór woningbouw, alleen dan wel minder dan 138 woningen. 

Tegen woningbouw is het Burgerinitiatief Flevo Golf Resort. Opvallend is dat beide groepen spreken namens de meerderheid van de bewoners. 

Daarnaast is er ook nog de Bewonersvereniging Golfpark, die tegen de woningbouw aan de noordzijde van de wijk is. Men is bang dat de wijk niet meer bereikbaar zal zijn door de toenemende verkeersdrukte op de Houtribweg.

(Bronnen: Ons Lelystad, In Het Nieuws, Oozo, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen