Geen woningen Flevo Golfresort

Foto: Pixabay

Ontwikkelaar Unigolf wil al een tijd van de golfbaan in het Flevo Golf Resort af omdat de baan niet rendabel wil worden. In de plannen zou een deel van de golfbaan bebouwd moeten gaan worden met 116 woningen. Tevens zou men zo’n 22 woningen willen bouwen in het noordelijke deel van de wijk. 

Bij dit plan wordt onmiddellijk gemeld dat de golfbaan verkleind zou moeten gaan worden naar een baan van 9 holes. Tevens zou dan de baan overgedragen kunnen worden aan de Golfclub Lelystad, die met een kleiner baan meer mogelijkheden ziet voor de toekomst van de baan en om het onderhoud over te nemen.  

Bouwplannen
Unigolf heeft al eerder aangegeven over plannen om huizen te bouwen, gewoon gezien het feit dat de grote baan financieel te duur is. Echter de gemeente gaf al in 2018 aan dat het plan onacceptabel was, omdat er dan meer woningen zouden komen dan afgesproken. Voor de ontwikkelaar was dat onduidelijk en had daarom een ontwerp omgevingsvergunning ingediend, al was het alleen maar om de gemeente Lelystad te dwingen om met een goed, degelijk en onderbouwd besluit te komen. Dat besluit ligt er nu.  

De gemeente had eerder aangeboden om de 22 woningen te bouwen, gekoppeld aan het inrichten van appartementen in het clubgebouw van de golfclub Flevoland. Maar deze voorstellen werden door Unigolf afgewezen. De gemeente houdt zich vast aan het feit van wonen aan de baan, omdat daarom – volgens de gemeente – mensen voor deze wijk hebben gekozen. 

Bewoners
De bewonersvereniging is niet helemaal tegen de woningbouwplannen, als een deel van de golfbaan behouden zou kunnen blijven. Daarentegen is er een Burgerinitiatief, dat compleet tegen de bouwplannen is. Beide partijen menen ook te spreken uit de meerderheid van de bewoners in de wijk en van omringende wijken.

Aangezien er niets gebeurt, wordt de Golfbaan nu ook niet onderhouden door Unigolf, waardoor deze voorgoed onbespeelbaar dreigt te gaan worden. Zolang alle partijen de hakken in het zand blijven zetten, zal het probleem van het onderhoud ook niet snel opgelost worden. 

Binnen een aantal weken zal de gemeenteraad zich buigen over het probleem. 

(Bronnen: Flevopost, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen